kéTTé TAPASZTALATI TANULÁS
ALAPÍTVÁNY


A kéTTé Tapasztalati Tanulás Alapítvány a tapasztalati oktatás módszertanával, annak pedagógia, terápiás és szervezetfejlesztési alkalmazásával, nemzetközi tudásbázison alapuló pszichológiai és pedagógiai háttérrel teremt lehetőséget a fejlődésre –  gyerek és felnőtt célcsoportoknak, Magyarország és Európa természetes közegeiben.


A kéTTé Tapasztalati Tanulás Alapítvány munkatársai olyan tapasztalt outdoor szakemberek, pszichológusok, pedagógusok, segítő szakemberek, akik fontosnak tartják, hogy ez az igen értékes, világszerte sikerrel és régóta alkalmazott oktatási és segítő célokra használt módszer Magyarországon is közismertté váljon, elterjedjen és lehetőségei szerint fejlődjön.tapasztalati-tanulas-kepzes-kezdokep-2

Víziónk

“A kéTTé Alapítvány célja egy olyan társadalom létrejötte, melyben az emberek harmóniában élnek önmagukkal, embertársaikkal és a természettel.”

 

Missziónk

A kéTTé Alapítvány a tapasztalati oktatás módszertanával, annak pedagógia, terápiás és szervezetfejlesztési alkalmazásával, nemzetközi tudásbázison alapuló pszichológiai és pedagógiai háttérrel teremt lehetőséget a fejlődésre – gyerek és felnőtt célcsoportoknak, Magyarország és Európa természetes közegeiben.

A „kéTTé” Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány 2004 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy felvállalja a magyarországi non-profit outdoor és tapasztalati tanulás módszer lehetséges alkalmazásainak képviseletét, az érdeklődő szakemberek tájékoztatását, segítését és vonatkozó non-profit programok, élménypedagógiai és élmény/kalandterápiás alkalmazások fejlesztését, kivitelezését, kutatását.
A „kéTTé” Alapítvány munkatársai olyan tapasztalt outdoor szakemberek, pszichológusok, pedagógusok, segítő szakemberek, akik fontosnak tartják, hogy ez az igen értékes, világszerte sikerrel és régóta alkalmazott oktatási és segítő célokra használt módszer Magyarországon is közismertté váljon, elterjedjen és lehetőségei szerint fejlődjön.

 

Céljaink

– Képviselni és terjeszteni Magyarországon az outdoor és a tapasztalati tanulás módszer élménypedagógiai és vadon-, kalandterápiás alkalmazásait.

– Tudományos eszközökkel, tudományos környezetben fejleszteni és vizsgálni a fenti módszereket, azok jótékony hatásait.

– Közvetlen szolgáltatásokat, programokat, támogatás nyújtani kölönböző célcsoportoknak (egyéneknek, családoknak, csoportoknak) a tapasztalati tanulás, vadon-, és kalanderápia módszertanának alkalmazásával.

– Az outdoor és a tapasztalati tanulás módszert meghonosítani a non-profit oldalon és ezzel segíteni a mindennemű oktatásban, terápiás-, és mentálhigiénés szolgáltatásban, rekreációban, reszocializációban, ifjúságvédelemben és egyéb támogató közegekben dolgozó szakemberek munkáját.

– Megszervezni, fenntartani és támogatni a szakemberek képzését, oktatását, szupervízióját.

– Képviselni Magyarországot a nemzetközi szakmai életben és megosztani a legfrissebb nemzetközi tapasztalatokat a hazai szakemberekkel.