‘w.e.r.a.’

wilderness emergency rescue academy


 

Kificamodhat egy boka, de valakire rátörhet akár egy asztmás roham is, súlyosabb esetekről már nem is beszélve. Ilyenkor, ha csoportban vagyunk, a vezetőnek hatványozott a felelőssége.

Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minden túravezető, outdoor tréner, síoktató, hegymászó, kalandterapeuta, kalandor esetleg biztonsági játékos, vagy éppen egy osztálykirándulásra induló tanár tudja, hogy mi a teendő baj esetén.

A kéTTé Akapítvány , AHA Outdoor! Kft és Dr. Molnár Péter együttműködésével 2016-ban, nemzetközi háttér-támogatással, elindult Magyarországon is a vadonelsősegély képzés.

A Vadon Elsősegély Akadémia (Wilderness Emergency & Rescue Academy) képzései 3 szinten valósulnak meg:


1) WAFA /WFR workshopok, bemutató előadások

 

2) VADON ELSŐSEGÉLY ALAPSZINTŰ KÉPZÉS – WAF

  • A képzés a WMS (Wilderness Medical Society – www.wms.org) irányelvei szerint épül fel.
    Sikeres elvégzése esetén nemzetközi irányelvekhez illeszkedő WAFA (Wilderness Advanced First Aid) minősítést ad.

 

3) VADON ELSŐSEGÉLY HALADÓ KÉPZÉS – WFR

  • Haladó vadon elsősegély-nyújtó képzés, WAFA oklevéllel rendelkező elsősegély nyújtók részére.
    A képzés a WMS (Wilderness Medical Society – www.wms.org) irányelvei szerint épül fel.
    Sikeres elvégzése esetén nemzetközi irányelvekhez illeszkedő WAFA (Wilderness Advanced First Aid) minősítést ad.

A képzés gyakorlat központú, a résztvevők előadások során, videók és képanyagok segítségével is megismerhetik a VADON ELSŐSEGÉLY elméleti alapjait, a természetben folytatott tevékenység során fellépő kockázati elemeket, a lehetséges sérüléseket és betegségeket és azok kezelését, ellátását, majd aktív, sajátélményű, tapasztalati tanulási szimulációs helyzetekben gyakorolhatják a tanultakat, látottakat.

A Vadon orvoslás (Wilderness Medicine) “elszigetelt környezetben történő sürgős életmentő ellátást” jelent és egy gyorsan növekvő terület, melynek jelentősége is egyre növekszik a nehezen elérhető természeti környezetben (backcountry) túrázó, sziklát és hegyet mászó, vízi sportokat űző (kajak, kenu, rafting-canyoning, stb.) és más potenciálisan veszélyes tevékenységet űző emberek számának növekedésével. A terület elsődleges célja a helyes helyzetfelmérés, a prioritások felállítása, az ebben a környezetben előforduló akut sérülések és betegségek elsődleges kezelése és a páciens sürgősségi evakuációja.

További információk:

 


Bővebben: https: www.vadonelsosegely.at